субота, 31 серпня 2024 р.

Розпочинаємо 2024-2025 навчальний рік !!!

 

У 2024/2025 навчальному році освітній процес у 1–4 класах спрямовують на реалізацію Державного стандарту початкової освіти з урахуванням досягнень впровадження концептуальних засад реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» та подолання викликів, зумовлених особливостями освітнього процесу в умовах воєнного стану, зокрема і подолання освітніх втрат. На допомогу педагогам підготовлено інструктивно-методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу. Рекомендації розроблено Міністерством освіти і науки України спільно з Інститутом модернізації змісту освіти, Українським інститутом розвитку освіти та Інститутом педагогіки Національної академії педагогічних наук України.

У рекомендаціях наведено перелік освітніх програм, за якими здійснюється викладання предметів початкової школи, надано розʼяснення щодо використання навчальної літератури та додаткових дидактичних матеріалів, оцінювання учнів.

Учителям запропоновано опис найбільш ефективних практик формування в учнів предметних і ключових компетентностей та здійснення психологічного супроводу.

Дякуємо Збройним Силам України за можливість навчатись і працювати!!!


ПЕРЕГЛЯНУТИ РЕКОМЕНДАЦІЇ

середа, 28 серпня 2024 р.

Участь в навчанні експертів третього етапу сертифікації вчителів початкових класів

 

Для забезпечення реалізації третього етапу сертифікації педагогічних працівників у 2024 році, управлінням Державної служби якості освіти в Львівській області було проведене навчання за програмою «Підготовка експертів до оцінювання професійних компетентностей вчителів початкових класів під час сертифікації – 2024». У процесі навчання освітні експерти ознайомилися із змістом, критеріями та показниками оцінювання професійних компетентностей вчителя початкових класів, особливостями вивчення практичного досвіду роботи учасника сертифікації і технологією його експертного оцінювання, алгоритмом роботи з пакетом робочої документації експерта із проведення третього етапу сертифікації. За результатами навчання і підсумкового тестування було видано сертифікат про проходження навчання за програмою «Підготовка експертів до оцінювання професійних компетентностей вчителів початкових класів під час сертифікації – 2024».